Zorgvuldigheid gaat voor snelheid – Reactie S’95 op ‘rapport Augusteijn’

Zorgvuldigheid gaat voor snelheid

Donderdag 16-3-2017 is in de gemeenteraad het ‘rapport Augusteijn’ besproken. Aanleiding van deze bespreking vormde het verzoek van de provincie om uiterlijk 17 maart een reactie te geven op het onderzoek van de procesadviseur Dhr. Augusteijn.

Standpunt Samenwerking’95
Samenwerking’95 heeft in april vorig jaar gezegd dat we gaan opsplitsen als er goede, bestuurskrachtige en toekomstbestendige oplossingen voor onze dorpen zijn. Dit besluit hebben we genomen op basis van een uitgebreid onderzoek, traject en rapportage van Wagenaar & Hoes.
Wij hebben toen ook gezegd dat wij onze inwoners zullen raadplagen als er iets te kiezen valt, als het er toe doet. Dat moment lijkt nu aangebroken. Niet omdat we nu wel een goede oplossing hebben voor de toekomst, maar omdat er anders voor ons beslist gaat worden.
Dat is dan ook de reden waarom we de motie mee indienen. We willen nu horen wat onze inwoners willen. Is het echt zo dat zij en masse willen opsplitsen of willen zij liever zelfstandig blijven? Hiermee trekken we het onderwerp “uit de politiek”.

Klik hier voor de volledige bijdrage van Samenwerking’95
Klik hier voor de motie