Uw mening telt. Ga stemmen! – Column

Of u nu kiest voor opsplitsing, stemt voor zelfstandigheid of geen voorkeur hebt: Uw mening telt. Ga stemmen!!!

Uiteraard zijn er meerdere manieren om de taken die je als gemeente hebt, uit te voeren. Met name de belangengroep wil u doen geloven dat een snelle opsplitsing het beste is voor de gemeente Haaren.

Als u ook vindt, als bijvoorbeeld het dorp Haaren bij Oisterwijk komt, dat het allemaal beter zal gaan, dat er in Haaren dan meer wegen onderhouden zullen worden, dat er meer woningbouw gerealiseerd zal worden, dat de zorg beter geregeld zal zijn, dan moet u voor opsplitsing stemmen.

Maar als u daar twijfels over hebt, of vindt dat er nu wel veel gerealiseerd wordt, dan roep ik u op om te gaan stemmen voor zelfstandigheid of desnoods aan te geven dat u geen voorkeur heeft.

Ik vermoed dat degenen die voor een snelle opsplitsing zijn zeker gaan stemmen. Het is dus noodzaak, als u een andere mening bent toegedaan, dat u ook uw stem laat horen. Deze kans is eenmalig.

Samenwerking’95, maar zeker niet alleen samenwerking’95, heeft zich altijd ingezet om al onze 4 de dorpen leefbaar te houden. We beseffen ons terdege dat we niet in alle dorpen alles gelijktijdig kunnen oppakken, maar in elk dorp is veel gebeurd. Als ik naar Esch kijk is er onder andere een fietspad naar de A2 gerealiseerd, woningbouw gepleegd in de Essche akkers, een bestemmingsplan voor de Reigerskant vastgesteld en zijn we begonnen met een alternatief voor muziekonderwijs. Daarnaast gaan we plannen ontwikkelen voor de school en de leunisdijk.

Wij denken dat we hier het beste de voortgang in kunnen houden door nu zelfstandig te blijven. Dat betekent niet dat we alles zelf doen. Nee, we doen veel in samenwerking met andere gemeenten. Met de decentralisaties (WMO, participatie en jeugdzorg) hebben we aangetoond dat dit goed werkt. Wij wensen nu niet een aantal jaren stil te vallen en af te wachten wat er daarna gaat gebeuren. We willen nu vooruit, we hebben nog genoeg te doen en kunnen dat ook doen. We willen ons in blijven zetten voor al onze dorpen. Daarom gaan wij voor zelfstandigheid.

Hopelijk denkt u er globaal hetzelfde over en vindt u ook dat we het beste (voorlopig) zelfstandig kunnen blijven. Als dat zo is, vraag ik u zeker te gaan stemmen en niet het risico te lopen dat er iets anders voor u beslist wordt. Laat u stem niet verloren gaan!! Wij gaan ervoor, u ook?

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter den Ouden
Raadslid Samenwerking’95