Onduidelijkheid blijft

In een bijzonder verlopen vergadering van de gemeenteraad van Haaren op 24 september  is de herziening van het Bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Dit gebeurde na een lang proces, waar heel veel inwoners en organisaties bij betrokken waren. Eigenlijk heel mooi dus. Maar het laatste half jaar bleek ook, dat er meer dan 60 reacties op die herziening waren. Inwoners uit het buitengebied vroegen om veranderingen, terwijl ook de gemeenten Oisterwijk, Boxtel en Vught al vroeg aangaven het er niet mee eens te zijn.

Voor Samenwerking’95 een groot dilemma. Want door vaststelling van deze herziening ontstaat een conflict met de buurgemeenten. De overgang van onze dorpen verliep tot nu toe best in een goede sfeer en constructief. We zijn bezig aan een flinke klus, die ook van de buurgemeenten al heel veel vraagt en blijft vragen. Daarom wilde Samenwerking’95 dat het college van Haaren eerst met de buurgemeenten over dit plan op één lijn komt. Want daar ligt de toekomst voor onze inwoners. Dat heeft Samenwerking’95 niet alleen nu, maar al veel eerder aangegeven.

Voor uitstel kreeg Samenwerking’95 weer niet de handen op elkaar. Dus hebben we onze bijdrage geleverd in de discussie en onze stem uitgebracht. Daarvoor ben je gekozen in de gemeenteraad en daar loop je niet voor weg. Oisterwijk heeft net als Boxtel en Vught, gevraagd dit besluit nu niet te nemen en gaan verdere stappen overwegen. Dat betekent dus grote onzekerheid of de herziening wel doorgaat. Dat betekent dus grote onzekerheid voor de bewoners van ons buitengebied. De onduidelijkheid blijft.

Het is wel duidelijk en zeker dat leden van Samenwerking’95 uit het dorp Haaren gaan zich bij Partij Gemeente Belangen gaan inzetten voor ons mooie, groene dorp. Dus ook ons buitengebied.

Het is ook duidelijk dat PGB nu al vragen gaat stellen, hoe het college van de gemeente Oisterwijk hier mee verder gaat.

Johan van den Brand, fractievoorzitter Samenwerking’95

Kandidaat raadslid Partij Gemeente Belangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *