Eensgezind vooruit – Column

Eensgezind vooruit

4 oktober is het weer zover. Dan mogen jullie, onze inwoners, je mening geven over zelfstandig blijven of opsplitsen.

Maar wat is dat Haaren? De een zal zeggen dat het een verzameling is van de 4 dorpen, de ander zal zeggen “daar woon ik”, maar voor mij en vele anderen is het veel meer. Het is onze basis, waar we zijn opgegroeid en waar onze kinderen groot worden. Ons eigen systeem tussen de grote steden Tilburg en ‘s-Hertogenbosch met zijn eigen verenigingen en tradities. En als ik door mijn oog ”Haaren” naar dat systeem kijk dan ben ik trots dat ik Haarenaar ben.

Trots op Rebirth. Jonge gasten die de KPJ de 21e eeuw in hebben getrokken en na tien jaar zijn uitgegroeid tot een sociaal platform voor Jong en Oud. Nemelaer Nemelaer, onze geel groenen, die inmiddels een mooi kunstgrasveld hebben en een nieuwe kantine. Maar ook onze drie gildes die er mede voor zorgen dat onze tradities in ere gehouden worden en al die andere verenigingen die ervoor zorgen dat het in Haaren heel goed toeven is.

Daarnaast heeft veel lokale “jeugd” zijn kans gezien om een huis te bemachtigen bij de Tient en achter de Leyhoeve. De scholen hebben een nieuw onderkomen gekregen waar ze nog jaren mee vooruit kunnen. Bestuurlijk wordt er goed samengewerkt met de buurgemeenten en staan we er financieel erg goed voor.

Ik heb niet de illusie dat we als Haaren nog 20 jaar zelfstandig kunnen blijven, maar het tempo waarin de provincie onze opsplitsing er doorheen probeert te duwen is stuitend. Onze agrariërs ervaren dit helaas ook op een ander thema, maar dat lijkt de nieuwe invulling van de term bestuurskracht op het provinciehuis.

Daarom is jullie mening belangrijk! Dit is jullie kans om aan te geven hoe jullie tegen de toekomst van Haaren aankijken. Ik hoop op een grote opkomst, zodat voor iedereen klip en klaar is hoe de bevolking van Haaren tegen de toekomst aan kijkt.

Dan kunnen we eensgezind verder aan de toekomst gaan werken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sten Reijnen, gemeenteraadslid van Samenwerking’95