Column wethouder van den Brand – Toekomst

Toekomst

Deze nieuwe website van Samenwerking’95 komt op een goed moment en straalt iets uit. Om met dat laatste te beginnen, we kijken vooruit. We steken energie in wat onze inwoners nodig hebben en daarbij van de gemeente mogen verwachten. We gaan verder met het versterken van Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt als leefbare dorpen. We stonden en staan daar als partij voor en zullen daar samen met de inwoners aan blijven werken. Dat is Samenwerking’95, of past anno 2016 Samenwerking’2.0 beter? Verbeteren, vernieuwen, een nieuwe website.

Waarom het goede moment? Natuurlijk moet je ook als lokale politieke partij steeds jezelf een spiegel voorhouden. Zitten we nog op het goede spoor, worden we niet ingehaald door de actualiteit, moet ons programma aangepast worden, kortom kunnen we op dezelfde weg verder? Omdat deze regeerperiode ook al weer voor de helft verstreken is, gaan blikken al weer vooruit naar de verkiezingen in maart 2018. En dat wordt me niet ingegeven door het behoorlijk aantal keren dat me de laatste tijd gevraagd is, wat ik dan ga doen. En ook niet door de opdracht van de raad, om actief bezig te zijn met de toekomst van de gemeente Haaren. Mijn politieke ervaring binnen mijn partij zegt, dat er altijd in zo’n periode van vier jaar, na ruim twee jaar al weer een discussie over de toekomst ontstaat.

De vraag over mijn toekomst kan ik nu nog heel makkelijk beantwoorden. Ik weet het echt nog niet. En heb ook geen idee wanneer ik dat wel weet. Mijn politieke ervaring zegt bovendien, dat je eerst maar weer eens de verkiezingen moet afwachten voor je al conclusies gaat trekken. Ben wel benieuwd uit hoeveel partijen onze inwoners in 2018 kunnen kiezen. Wat doet LLH en zet D’66 zijn plannen door? Misschien nog een andere partij?

Tot slot bedank ook ik graag de samenstellers van de nieuwe website en wens het bestuur van Samenwerking’95 veel succes voor de periode naar maart 2018!

Johan van den Brand, Wethouder gemeente Haaren