Bedankt voor uw deelname aan de Burgerpeiling

Samenwerking’95 wil alle inwoners, die deelgenomen hebben aan de burgerpeiling over de toekomst van de gemeente Haaren, bedanken. De uitslag van de peiling zal samen met de andere relevante stukken gebruikt worden voor het bepalen van het partijstandpunt over de toekomst van de gemeente Haaren.

In de periode voorafgaand aan de peiling heeft S’95 haar standpunt – (voorlopige) zelfstandigheid – onder de aandacht gebracht. Dit vanuit de overtuiging dat we als zelfstandige gemeente misschien wel de beste mogelijkheden, en voldoende middelen, hebben om de leefbaarheid in alle 4 de dorpen te behouden en de toekomstbestendigheid te vergroten. Niet vanuit eigen belang of om het proces te vertragen, maar omdat we het beste willen voor onze inwoners. Altijd op een manier die past bij de normen en waarden van onze partij en altijd met een constructieve en open houding.

De uitslag van de peiling laat grote verschillen zien tussen de 4 kernen. Biezenmortel en Helvoirt zijn uitgesproken voor opsplitsing; 73% en 65%. In de dorpen Haaren en Esch ligt de voorkeur dicht bij elkaar; 48% en 51% kozen voor zelfstandigheid. Aan de gemeenteraad om een zorgvuldig afgewogen besluit te nemen over de toekomst van de gemeente. Hopelijk staat bij alle partijen één punt voorop bij dit besluit; de toekomst van ruim 13.900 inwoners!

Bron: http://www.toekomstgemeentehaaren.nl/uitslag-burgerpeiling