Carlo van Esch wordt lijsttrekker van Partij Gemeente Belangen

Oisterwijk, Moergestel, Haaren, Heukelom.

9 juli 2020.

                                      Carlo van Esch lijsttrekker PGB

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 8 juli is Carlo van Esch unaniem gekozen tot lijsttrekker. Net als in 2018 zal hij de kar trekken voor Partij Gemeente Belangen bij de verkiezingen in november. Het blijft nog even een verrassing hoe de kieslijst er verder uitziet; deze wordt in september vastgesteld. Er wordt in ieder geval zorgvuldig gezocht naar een goede afspiegeling van alle inwoners, inclusief Haaren.  

Na de succesvolle verkiezingen in 2018, toen PGB als grootste uit de (stem)bus kwam met

6 zetels, spraken de leden weer het vertrouwen uit in Carlo van Esch als lijsttrekker.

Van Esch is trots, toch nuanceert hij meteen: “Ik sta als lijsttrekker bovenaan de lijst, maar die kar trek ik zeker niet alleen, dat doen we ook weer samen.”

De PGB-leden zijn het eens met dat gedachtengoed, want zij stemden ook unaniem voor het

motto van PGB bij de komende verkiezingen:  De kracht van samen!

Dit ´samen´ bracht de lokale partij al in de praktijk met interactieve bijeenkomsten met inwoners uit alle kernen. En je ziet het terug in de groei van de partij: zowel de partij

Samenwerking ’95 (Haaren) als fractie De Laat sluiten zich voor de verkiezingen aan bij PGB.

Bij Carlo van Esch zit samenwerken in het bloed: “Juist in deze moeilijke tijd, met financieel zwaar weer door tekorten vanuit het sociaal domein – met name ontstaan door de Rijksoverheid – en met alle gevolgen van corona, is het van belang dat we het als samenleving vooral lokaal met elkaar oppakken. Dus samen met de inwoners van Moergestel, Heukelom, Oisterwijk en vanaf nu ook Haaren.

Midden in de maatschappij

De Moergestelnaar woont al zijn hele leven in het dorp. Al sinds 2006 is hij politiek actief, sinds 2010 in de raad en sinds 2014 als fractievoorzitter van PGB.

Kennis en kunde neemt hij ook mee vanuit zijn werk als leidinggevende bij gemeente Oirschot. Daarnaast is hij actief in het carnavalsleven (mede als voorzitter Samenwerkend Moergestels Carnaval, voorzitter CV De Durdraaiers en voorzitter Sauwelen in Moergestel).

Hij is trainer/leider van een jeugdelftal bij Audacia en trapt daar zelf op zondag ook nog een

balletje. Ook is hij lid van tennisvereniging MTV ’t Stokeind.

Bestuur Partij Gemeente Belangen.